This website works best with JavaScript enabled
Herb bip logo

Wydawanie posiłków od 11.30 do 14.30 - SMACZEGO!!!

 

 

 

UWAGA: Alergeny.1.Zboża zawierające gluten: 1a.pszenica, 1b.żyto, 1c.jęczmień. 2. Skorupiaki i produkty pochodne. 3.Jaja i produkty pochodne. 4.Ryby i produkty pochodne. 5.Orzeszki ziemne(arachidowe). 6.Soja i produkty pochodne. 7.Mleko i produkty pochodne. 8. Orzechy. 9.Seler i produkty pochodne. 10.Gorczyca i produkty pochodne. 11.Nasiona sezamu i produkty pochodne. 12.Dwutlenek siarki. 13.Łubin. 14.Mięczaki (punkty podane w jadłospisie).

 

Poniedziałek 22.11.2021

PIERWSZE DANIE: Zupa ogórkowa (alergen 7,9), pieczywo pszenno-żytnie(alergen1a)  graham (alergen1b)

DRUGIE DANIE: Makaron(alergen 1a,3,6,),  po włosku z kurczakiem                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Kompot, woda, owoc

 

Wtorek 23.11.2021

PIERWSZE DANIE: Zupa z fasolki szparagowej(alergen7,9), pieczywo pszenno-żytnie(alergen1a)  graham (alergen1b)

DRUGIE DANIE: Kotlet schabowy (alergen  1,3),ziemniaki (alergen 7)

sałatka grecka z sosem winegret (alergen 7,11)

Kompot, woda

 

Środa 24.11.2021

PIERWSZE DANIE: Zupa fasolowa (alergen 1a,9) pieczywo pszenno-żytnie(alergen1a)  graham (alergen1b)

DRUGIE DANIE: Naleśniki (alergen 1,3) z serem (alergen 7) , polewa truskawkowa (alergen 7)

Kompot, woda, mus owocowy

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Czwartek 25.11.2021

PIERWSZE DANIE: Barszcz (alergen 7,9) pieczywo pszenno-żytnie(alergen1a)  graham (alergen1b)

DRUGIE DANIE: Pieczony indyk w sosie musztardowym (alergen 1a), ziemniaki

surówka z białej kapusty                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Kompot, woda

                                   

 Piątek 26.11.2021

PIERWSZE DANIE: Kapuśniak na żeberkach  (alergen 9), pieczywo pszenno-żytnie(alergen1a)  graham (alergen1b)

DRUGIE DANIE: Ryba pieczona (alergen 1,4), ryż, warzywa gotowane na parze

Kompot, woda

 

Średnia porcja obiadowa zawiera 300ml zupy, 200g ziemniaków/produktów zbożowych, 100g mięsa/sosu warzywno-mięsnego, 100g dodatku owocowo-warzywnego, 200ml kompotu lub wody.

Rzeczywista porcja dostosowana jest do wieku dziecka i jego zapotrzebowania.

Jesteśmy na facebooku 

Jak do nas trafić 

Nasz adres 

Szkoła Podstawowa nr 4
im. Marii Skłodowskiej - Curie
w Polkowicach

ul. Hubala 3
59-100 Polkowice
woj. dolnośląskie
Tel: 76 746 53 70
Fax: 76 746 53 71

sekretariat@sp4.polkowice.pl

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440